Proljetna-kuhinja

Prijedlog za sedmični menu 5 (pon-nedjelja)

Coolinarka Metropol

rolani omlet

Srijeda: Rolani punjeni omlet

Sastojci: 4 jaja, 2 kašike prezle, 500 ml vrhnja za kuhanje, 1 kašika maslinovog ulja, 1 paradajz, 1 kašičica senfa, 2 mlada luka, 60 gr šunke, salame i kuhanog mesa koje volite, 70 gr lako topljivog sira, malo soli, 5-6 listova svježeg bosiljka.

Priprema:
Stavite u zdjelu jaja, so, biber i vrhnje pa sve fino izradite da se poveže. Odložite do korištenja. Ugrijete ulje u tavi, neka vam je ulje raspoređeno po cijelom dnu tave, prelijete svu smjesu za palačinke, naravno da će vam za to trebati malo veća tava i rasporedite po tavi. Pecite sa obje strane dok se fino omlet ne zapeče, sa jedne strane omleta stavite naribani sir. Izvadite omlet ostavite da se lagano ohladi i sir do kraja otopi. Narežite paradajz i mladi luk na kockice, narežite šunku na kockice. Na jednom dijelu omlet namažete senf, dodate svu količinu nasjeckanog paradajza sa mladim lukom, šunku, nasjeckani bosiljak. Zarolate u omlet i narežite na debele šnite. Servirati toplo ili hladno uz salatu.