Proljetna-kuhinja

Prijedlog za sedmični menu 5 (pon-nedjelja)

Coolinarka Metropol

mesne-cuftice-sa-ricottom

Četvrtak: Mesne ćuftice sa ricottom

Sastojci: 1 čaša od 250 ml, 600 gr mljevenog mesa, jaje, ½ čaše ricotta sira, ½ čaše naribanog parmezana, 4 kašike sitno isjeckanog peršuna, 1 manji sitno isjeckani luk, 1/3 čaše prezle, 1 kašičica soli, 1 kašičica mljevenog bibera, ½ kašičice mljevenog muškantnog oraščića, 2 češnja sitno izrezanog češnjaka.

Priprema:
Rernu zagrijte na 190 stepeni. U duboku posudu stavite meso, jaje, ricottu, parmezan, peršun, luk, češnjak, so, biber i prezlu. Dobro promiješajte i oblikujte ćuftice, pa ih stavljajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 20 minuta, dok ne dobiju lijepu boju. Servirajte uz prilog po želji.