šta kuhati

Prijedlog za sedmični menu 2 (ponedjeljak-nedjelja)

Coolinarka Metropol

slana-pita-s-tikvicama

Srijeda: Slana pita sa tikvicama

Sastojci: 1 kg tikvica, 500 gr svježeg kravljeg sira, 3 jaja, so po potrebi, malo crnog bibera, 1 kašičica vegete, svježi list peršuna, 7 kašika pšeničnog oštrog brašna, 1 kiselo vrhnje.

Priprema:
Tikvice oprati, oguliti i naribati na ribež. Posoliti ih i ostaviti neka puste sok jedno 15 minuta, nije potrebno cjediti jer se dodaje brašno pa se upije višak tekućine a i pita je sočnija. Dodati 3 cijela jaja i kuhačom razmutiti dobro jaja da se smjesa poveže. Dodati svježi sir i opet dobro izmiješati kuhačom nek se sastojci povežu, dodati i kiselo vrhnje opet dobro promiješati začiniti žličicom vegete, soli i paprom i nasjeckano peršinovo lišće te na kraju brašno dobro promiješati kuhačom.  Dobro nauljiti kalup za pite i izliti smjesu u kalup te ispeći u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 40 – 45 minuta ili dok pita ne porumeni.