šta kuhati

Prijedlog za sedmični menu 2 (ponedjeljak-nedjelja)

Coolinarka Metropol

povrtna-tava

Utorak: Povrtna tava

Sastojci: 300 gr teletine od buta, 50 ml ulja, 1 vezica mladog luka, 1 temeljac podravka, 1 zelena paprika, 1 žuta paprika, slatka mljevena paprika, so, 200 gr malih rajčica, 100 gr mozzarella, 1 vezica vlasca.

Priprema:
Teletinu narežite na kockice i popecite na dvije kašike ulja. Dodajte mladi luk i to samo bijeli dio narezan na kolutiće te povrtni temeljac. Zajedno promiješajte i pirjajte podlijevajući vodom oko 25 minuta. Za to vrijeme u drugoj tavi na preostalom ulju popecite paprike narezane na kockice i malo ih posolite. Dodajte ih teletini zajedno s narezanim rajčicama. Mozzarellu narežite na kockice i pospite po jelu u tavi. Sve skupa kratko propirjajte tako da se sir otopi, pa pospite narezanim vlascem. Poslužite toplo uz kuhanu rižu i zelenu salatu.