Kawasaki 3P

Beogradski koncertni kalendar za maj 2019.

Muzika - regija Show Time

Stigli smo i do maja, koji poslije dosta bogatih koncertnih mjeseci u Beogradu, ne nudi jednak broj najatraktivnijih muzičkih događanja, ali i u njemo smo našli sadržaje koje možemo preporučiti, a posebno je zanimljiv 10. maj sa čak pet programa.

Odabrao: Ivan Makragić

01-05 Dom omladine, sala Amerikana: EKTOMORF

Mađarski thrash metal bend Ektomorf širi svoju žestinu po celom svetu. Njihov ‘’The Fury World Tour’’ prolazi i kroz Beograd i to prvi put do sad. Program predgrupa čine čak četiri benda, te je ovo zapravo mini festival heavy metala: Apey and the Pea, Soulline, The Phobus Emsemble, Motorcharge.

04-05 Kombank dvorana: ROCK SIMPHONY

Rock Symphony, pored James Bond i John Williams Symphony je najpopularniji projekat kamernog orkestra iz Bitolja. Repertoar čine rock, hard rock i metal klasici bendova kao što su AC/DC, Deep Purple, Queen, Lenny Kravitz, Rammstein, Jaot Jett…

07-05 Dom omladine, Amerikana: STILL CORNERS 

Britanski dream pop / synth pop bend prvi put će nastupiti u Beogradu. Ambijentalna muzika koju stvaraju slična je bendovima koje su Beograđani već vidjeli (Cigarettes After Sex, Hooverphonic) ili elektronskim stilovima Jean Michel Jarrea. Njihovo najnovije, četvrto studijsko izdanje ‘’Slow Air’’ objavljeno je prošle godine.

10-05 Sava centar: Premijera filma NEBESKA TEMA

Film ‘’Nebeska tema” o najvećem džentlmenu rock and rolla i autoru vanvremenske muzike,  Vladi Divljanu, napokon će biti premijerno prikazan u beogradskom Sava Centru upravo na njegov rođendan – 10. maja. “Nebeska tema” scenariste i reditelja Mladena Matičevića je dugometražni dokumentarnii film sa elementima igranog filma I u njemu se pojavljuje niz slavnih muzičara, kao i bivši članovi Idola.

nebeska_tema

10-05 Klub Fest, Zemun: DŽA ILI BU

Dža ili Bu nakon više godina gostuje u zemunskom klubu Fest. Bend priprema novi studijski album te će ovom prilikom predstaviti i nekoliko novih numera.

10-05 Dom omladine, Amerikana: LJUBIČICE + BUČ KESIDI

Grupa Ljubičice, jedan od neobičnih bendova novije alternativne scene, donosi svoj jedinstveni rock and roll/electro blues zvuk, i u Amerikani imaju veliku koncertnu promociju novog izdanja, ”Žigosani u reketu”, sa muzikom za istoimenu seriju. S njima će te večeri biti bend Buč Kesidi koji predstavlja svoj novi projekat za duo.

10-05 Elektropionir: KAWASAKI 3P 

Zagrebački Kawasaki 3P prošle 2018. godine je proslavio 25 godina karijere, ali još nisu slavili u Beogradu. Grupa je osnovana 1993. i pročula se 2003. svojim provokativnim nastupom na Dori sa “Antonijom”, a iste godine objavljuju i debitantski studijski CD “Kawasaki 3p”, koji je nagrađen Porinom za najbolji album.

10-05 Kombank dvorana: ARTHUR H

Francuski šansonjer Arthur H (Artur Aš) premijerno gostuje u Srbiji. Ovaj muzičar i glumac predstavlja svoj novi album „Neobuzdana ljubav“. Prvi album objavio je 1990. godine. Najpoznatiji singl „Zaljubljena bokserka“ (La boxeuse amoureuse) je iz 2017. godine, dok najnoviji album „Neobuzdana ljubav“ (Amour Chien Fou) datira iz 2018. Ima za sobom 20 objavljenih albuma.

11-05 Elektropionir: BORGHESIA

Koncert je zbog bolesti članova slovenačkog alternativnog benda odložen za 11. maj, a bio je zakazan u februaru na istom mestu.  U Beograd stižu sa novim studijskim albumom ”Proti kapitulaciji”, ali neće izostati ni dark rock biseri zahvaljujući kojima je ovaj slovenački bend postao pozat.

1 razmišljanje na “Beogradski koncertni kalendar za maj 2019.

  1. Precisely what I was searching for, thanks for posting.

Komentari su zatvoreni.