Woodstock 1969 (gettyimages)

Otkazan Woodstock 50 iako je većina izvođača već plaćena

Muzika - svijet Show Time

Ne vjerujemo da se produkcija festivala može ostvariti kao događaj koji bi bio vrijedan brenda Woodstock – objavili su zvaničnici mreže Dentsu Aegis, koja finansira festival, otkazujući proslavu 50. rođendana najslavnijeg svjetskog rock festivala.

Dentsu Aegis je danas putem magazina Billboard, objavio sljedeći izjavu: ”San je za agencije da rade sa poznatim brendovima i da budu povezane sa značajnim pokretima, zbog čega smo izabrali da budemo dio festivala 50. godišnjice Woodstocka. Ali, uprkos našem ogromnom ulaganju vremena, truda i predanosti, ne vjerujemo da se produkcija festivala može realizirati kao događaj dostojan brenda Woodstock, a istovremeno osigurati zdravlje i sigurnost umjetnika, partnera i sudionika.”

U nastavku su dodali da ”kao rezultat toga i nakon pažljivog razmatranja, Amplifi Live mreže Dentsu Aegis, partner Woodstocka 50, odlučio je da otkaže festival. Koliko god bilo teško, vjerujemo da je to najpametnija odluka za sve uključene strane”.

Headlineri na planiranom trodnevnom događaju planiranom od 16. do 18. 8. bili su The Killers, Dead and Co, Imagine Dragons i Jay-Z, među ostalima su predviđeni još Miley Cyrus, The Lumineers, Chance the Rapper, Sturgill Simpson, Halsey i Cage the Elephant, a organizatori su privukli i nekoliko veterana originalnog Woodstocka iz 1969. godine, uključujući Johna Fogertyja, Johna Sebastiana, Davida Crosbyja, Canned Heat, Carlosa Santanu, Melanie i Country Joe McDonald.

Kako piše Billboard, prošle sedmice se predstavnik festivala obratio zvaničnicima Live Nationa i AEG-a u vezi njihove eventualne investicije od 20 miliona dolara za spašavanje događaja, ali obje kompanije su odbile ponudu.

Pored problema sa finansiranjem i dozvolama, organizatori su postajali sve zabrinutiji zbog toga što autoput Watkins Glen International ne može zadovoljiti potrebe festivala od 100.000 osoba.

Više od 30 miliona dolara već je potrošeno na izvođače i Amplify Live je, saznaje Billboard, platio većinu umjetnika – i, eto, zaustavio projekt.

Woodstock

1 razmišljanje na “Otkazan Woodstock 50 iako je većina izvođača već plaćena

Komentari su zatvoreni.