INmusic odabrao mlade snage: OPO, Infected i britanski The K’s čiji prvi hit se zove – Sarajevo

Muzika - regija Show Time

Tradicionalni INmusic Breakthrough, kojim se biraju perspektivni bendovi za nastup uz velike svjetske i regionalne zvijezde, na jarunsku binu će, s najviše glasova publike, dovesti One Possible Option iz Rijeke, Infected iz Ptuja i The K’s iz Velike Britanije!

Na javni poziv INmusic festivala i ove godine se prijavio veliki broj mladih i malo poznatih bendova iz Hrvatske i Slovenije, među kojima su festivalski partnerski muzički portali odabrali po 5 finalista za koje je glasala publika i odlučila – na Jarunu će ove godine nastupiti One Possible Option iz Rijeke i Infected iz Ptuja.

OPO, odnosno punim imenom One Possible Option je osnovan 2011. godine i rock četvorku u postavi Deni Kasapović (vokal, ritam gitara, programming), Zdravko Piggy Kasapović (gitara), Edvin Nađ (bas) i Dejan Deva Adamović (bubnjevi) već smo predstavili u našoj stalnoj rubrici ”Nova imena region scene”.

Infected je alternativni rock band koji se na sceni pojavio 2014. godine i nagrađivan je na nekim festivalima u toj zemlji, te pobijedio 2016. na Battle of the bands u Mariboru. Petorka su u postavi Katja Zinrajh (vokal), Jure Pišek (solo gitara), Taja Islamovič (ritam gitara), Gašper Bračič (bas) i Jure Kovačič (bubnjevi), a nastup na zagrebačkom IN Musicu će im dobro da se u najboljem svjetlu konačno predstave i publici izvan Slovenije.

Infected
Infected

Riječkom i ptujskom sastavu u kategoriji novih imena na IN Musicu priključuje se i britanski The K’s, koji su svoje mjesto na jarunskoj glavnoj pozornici dobili pobjedom na INmusic festival natječaju u Velikoj Britaniji u organizaciji Northern Exposurea, mreže demo bendova i klubova. Bend, čiju postavu čine Jamie Boyle (vocals & guitar), Dexter Baker (bass), Ryan Breslin (guitar) i Jordan Holden (drums), osnovan je 2017. godine,  objavio je nekoliko singlova, a nastup na INmusicu će im biti i prvi nastup izvan Velike Britanije.

Kuriozitet: debi singl grupe The K’s je pjesma “Sarajevo” i bila je hit na muzičkim stranicama, pribavljajući im brojne fanove, što im je otvorilo put za prvi headline show u Manchester’s Deaf Institutu, za koji su karte rasprodane 2 mjeseca unaprojed.

One Possible Option, Infected i The K’s pridružuju se impresivnom line-upu na INmusic festivalu #14 koji uključuje The Cure, Foals, Suede, Garbage, The Hives, Johnny Marr, Thievery Corporation, LP, Kurt Vile & The Violators, Frank Turner & The Sleeping Souls