Opća opasnost, Karta do prošlosti

Nostalgija u punom sjaju u ‘Karti do prošlosti’ Opće opasnosti, Langera i Bebeka

Muzika - regija Show Time

U četvrt stoljeća djelovanja, hard rock bend Opća opasnost izdao je 7 studijskih albuma i pet godina od posljednjeg “Rocker… to sam ja“, za 31. 5. najavljuje izlazak novoga, ”Karta do prošlosti”, čiji naziv označava dominentnu temu – nostalgija.

Mnogi iz generacija od prije devedesetih, u vlastitim ‘kartama do prošlosti’, razmišljaju jednako kao u stihovima pjesme koju je za Opću opasnost napisao njihov kućni autor Marko Vestić: Zvijezde su bile sjajnije, bolji smo bili ranije, nismo imali ništa, a imali smo sve…

Šestorka Pero Galić, Slaven Živanović Žiža, Vlado Soljačić Sojka, Josip Kamenski Kameni, Igor Kolić i Branimir Jovanovac Bani u pomoć su, da bi još uvjerljivije izrazili rock nostalgiju, pozvali dvije legende, frontmena legendarnog Atomskog skloništa, Brunu Langera, i pjevačku legendu Željka Bebeka, koji upečatljivo interpretiraju lajtmotiv pjesme, kratki stih ‘Sjeti se!’.

Uz dosad objavljene brojeve “Gubim tlo pod nogama”, “Kriva si”, obrada “Pakleni vozači”(feat. Atomsko sklonište) i “Da je Bog dao”, na novom albumu Opće opasnosti naći će se još devet pjesama i ”Karta do prošlosti’ je finalna najava izdanja koje će biti službeno predstavljeno na skorašnjem CMC festivalu u Vodicama.

Zavrtimo film malo unazad / Samo da nismo tu i sad / Drugo vrijeme, a isti grad / Idemo u svijet koji postoji / Još samo u našem sjećanju / U vrijeme kad smo vjerovali / U bolje sutra (Sjeti se)