One Possible Option

Nova imena region scene: One Possible Option (Rijeka)

Muzika - regija Novi na sceni Show Time

Deset godina imaju iza sebe, nastupali su po bližim i daljim zapadnim zemljama, tamo dobili brojne hvalospjeve i jedna moguća opcija za OPO bend i jeste Zapad.

”Ova grupa ima potencijal za dugo putovanje” i ”Ovi momci žele širiti poruku svojom muzikom koja će vam omogućiti da otvorite oči i budete svjesni svijeta oko vas, da krenete u akciju i da budete ponosni, sve dok uživate u velikom rocku”, to su neke ocjene koje je OPO dobio u inozemnim internetskim medijima.

Puni naziv benda je One Possible Option formiran je 2008. u Rijeci i u postavi su Deni Kasapović (vocal, rhythm guitar, programming), Zdravko Piggy Kasapović (guitar), Edvin Nađ (bass) i Dejan Deva Adamović (drums).

Osim po Hrvatskoj, svirali su u Sloveniji, Italiji, Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj, predstavili se na festivalima kao Park Rock Festival (Novigrad), Hartera (Rijeka), House of David Festival (Labin) i Wildlife Rock Fest (Treppo Carnico, Italija), a pjesme doživljavaju promociju i u Americi, što sew dogodilo sa novim brojem ”No King”, koji je na Rebelnoise.com uspoređen sa Alice in Chains.

Ipak, istočnije od Rijeke i Zagreba još su nepoznanica. U izboru da sa svojim alternativnim rockom i angažiranim tekstovima na engleskom jeziku pokušaju prodrijeti u taj dio svijeta ili nastave sa započetim putom, jedna je opcija realna.

Vjerovatno će biti jasnija kada se pojavi novi album koji su završili, predstavljajući ga sa brojem ”No King”.