Bruno Langer i novo Atomsko sklonište

Bruno Langer s podmlađenim Atomcima snima novi album?!

Muzika - regija Show Time

Trend ili splet okolnosti? Korni grupa se okuplja poslije 31 godine, veteranska Karamela snimila novi album, Zvuk ulice obnovljen poslije 40 godina, veterani formirali supergrupu 4Towners i sad najnoviji primjer da Atomsko sklonište snima album poslije 23 godine.

U Budvi je prije dva mjeseca, 21. i 22. 9., priređen prvi crnogorski Oktoberfest, dakako po uzoru na slavni minhenski, a njegov koncertni program ispunili su Orthodox Celts, Bad Copy i Atomsko sklonište.

Legendarni pulski hard rock bend, zapravo, otvorio je premijernu pivsku feštu, no medijima u regionu promakao je zanimljiv detalj – bila je to koncertna promocija i za novu, podmlađenu postavu Atomskog skloništa, njenu već petu generaciju, kako je rekao Bruno Langer.

U njoj je samo on veteran iz osnivačke posade od prije 41 godine i jedini konstantni član benda kroz to vrijeme. A u Budvi s njim na scenu su izašli mladi bubnjar Erik Gojak i gitarista Matija Dadić. Na ovo ime možda će nekim od najboljih poznavatelja biografije Atomaca zazvoniti nešto u glavi. Da, u prvoj postavi iz ’77. bubnjar je bio Saša Dadić, a mlađani Matija je – njegov unuk.

Tu ne prestaje neobična priča. Iako nezvanično, iz pouzdanog izvora saznajemo da Bruno Lagner ima mnoštvo novih pjesama i da će mješovito veteransko-podmlađeno Atomsko sklonište snimiti novi album, što će biti njihovo prvo izdanje poslije 23 godine i albuma ”Terra Mistica”, koje su snimli Langer, gitarista Ranko Svorcan i bubnjar Nikica Duraković.

Kako jedan od klasika, ”Pakleni vozači”, zvuči s novom postavom i Langerovo predstavljanje mladih članova možete vidjeti u kratkom insertu s nastupa u Budvi ili u dužem zapisu na kanalu Color Media Communications.

Na istu temu:

Vijest dana: poslije 40 godina s novim albumom vraća se Tihomir Pop Asanović

Zaboravljeni veterani i legende rocka opet na sceni

Koncert beogradske Korni grupe poslije 31 godine!

Naprijed u prošlost (2): Zvuk ulice oživljen poslije 40 godina

Nova supergrupa predstavlja dobru staru školu rock and rolla