Nova supergrupa predstavlja dobru staru školu rock and rolla

Muzika - regija Show Time

Supergrupe, sastavljena od članova iz različitih proslavljenih bendova, nisu bile baš česte kod nas. No, kako je nostalgija jedna od pojava koja ima sve brojniju publiku, možda se i to počne mijenjati.

U Beogradu su već par godina na sceni Škrtice, sastavljene od članova Partibrejkersa, Velikog prezira, Jarobola i Straight Mickey and the Boyza, a sada dobijamo novi bend okupljen u Zagrebu, čiji nostalgičarski pedigre seže u još dalju prošlost.

Zovu se 4Towners i svi članovi sastava su prekaljena garda stare škole rock ‘n’ rolla: Toni Janković (Divlje jagode), Boris Hrepić Hrepa (Daleka obala), Zlatan Ćehić Ćeha (Divlje jagode, Tifa bend) i Robert Krkač (Film, Drugi način), te čovjek koji je na neki način sve to pokrenuo, Miro Dimić, muzičar koji već nekoliko godina vodi PopRock školu u Sisku.

Kao dio pedagoških aktivnosti, ekipa je često koncertno djelovala, pa zaključila da je vrijeme za predstavljanje najširoj javnosti, dakako uz svoje zajedničke autorske pjesme.

Prvu od njih potpisuje Boris Hrepić Hrepa i nazivom, odnosno temom o kojoj pjeva, ona najbolje opisuje cijelu ideju – te se prvi singl zove ”Stara škola”.

Pjesmu je u studiju Sound Station snimio Leo Anđelković koji je zajedno s Ćehom uradio i produkciju, dok je mastering obavio još jedan član stare rock škole, Dragutin Smokrović Smokva.

Naslovna fotografija: Miki Nopling, reditelj spota