Glasno, glasnije – pred izbornu šutnju u BiH: Utihnuli jaganjci

Glas.ba RTV Muzika BiH

Politika u našu butigu uđe tek toliko koliko se njome bave angažirani muzičari. Cijela naša novija istorija i povijest stade u četiri minuta made by bihaćka grupa Dede Putra.

Tor Baketov, tor Miletov, Na izbore s bismiletom… Definirajući zakone Lažne amandmane, anekse Do zaključka došli smo Da ste stado obično Profilirajući nacrte Po stoti put izmjene, dopune Do zaključka došli smo Da ste stado obično

Ref: Lako je, lako Nama s vama lako Godinama I neka je tako

Ne haje, ne haje Niko ne haje Godinama Neka je tako Žderi, pij, ništa ne radi Sirotinju muči, kradi Dabome ko će kome Ako neće svoj svome Ko laže, taj i krade Ko krade je na vlasti A vlast bogato časti Sama sebe na vlasti Vuci siti, ovce na broju Moj u trezoru, tvoj u stroju Pred izbore pričaj o Bogu Ovdje ljudi vole tu drogu Bog te mazo Ovaj narod je sado-mazo Tor Baketov, tor Miletov Pa na izbore s bismiletom

ref: Utihnuli jaganjci smo U ovom sivom toru Godinama uzimaju nas na istu foru Čobani pod maskama Svake četiri godine Bajke su nam pričali zar ne?

Slušaj ‘vamo! Lako je, lako, lako Nama s vama lako, lako Godina za godinom i neka je tako, tako ne haje, ne haje ne, ne, niko ne haje godinama.