OK Fest kviz - pobjednici

Spremni za prvi mali jubilej – petu OK Fest avanturu

Muzika BiH Show Time

OK Fest na Tjentištu stigao je do prvog jubileja i u tih pet godina, pored vrhunskih bendova, među svim ostalim ljetnim događajima izdvojili su ga magična priroda, neponovljivi ambijent, odlična cjelodnevna zabava, najbolje druženje i jedinstvena mogućnost avanture.

I ove godine, u tri dana, od 6. do 8. jula, na isto toliko festivalskih bina će biti priređeno dvadesetak sati muzičkih programa dnevno, u kombinaciji sa zabavom na plaži, adrenalinskim sadržajima raftinga i planinarskih obilazaka vidikovaca i jedinstvenih krajolika Nacionalnog parka Sutjeska.

Festivalsko zagrijavanje počinje kraj bazena na OK Summer stageu, gdje će 6. 7. program Bjutiful selekšn izvoditi G Edd, Feđa Knajdl i Forniva, zabava se nastavlja u festivalskom kampu na Sensation OK stageu uz Laku i Zemlju Gruva i večernji program na Jägermeister main stageu uz Hladno pivo, Kirila Djaikovskog i Stereo MC’s.

Drugoga dana publika će ponovo kraj bazena trajati program Back to roots by: DJ Umbo/Audio InFunktion, potom će Obojeni program i Atheist Rap uz čvršći zvuk dočekati OK kampere i pripremiti ih za drugo festivalsko veče na glavnoj bini uz Letu štuke, Jinx i Gibonnija.

Vrhunac festivala u nedjelja 8. jula počinje kao Closing Summer stage by: Nebs Jack/Stefan Ivanković/Nikola Todorović, u rano popodne na Sensation OK stageu počinju svirati Ritam nereda i Orthodox celts, a onda na glavnoj bini počinje glavna zabava uz grupe Elemental, S.A.R.S. i Rudimental.

Ako još niste, svoje mjesto u fenomenalnoj OK avanturi možete potražiti kroz jednu od mogućnosti – Paket III (prijevoz + kamp + ulaznica) po cijeni 70 KM i OK kamp (kamp + ulaznica) za 35 KM, a prijave, informacije i novosti možete naći na web stranici festivala http://okfest.net/#paketi.

Jedno od festivalskih predzagrijavanja događalo se protekla dva mjeseca u zeničkom klubu ”Zona”, gdje se u 7 sedmičnih epizoda pub-kviza ”Zona vas vodi na OK Fest” tridesetak ekipa nadmetalo za glavnu nagradu ‘prijevoz, festivalski kamp i ulaznice’.

Naslovni foto: Vaučeri za pobjedničku ekipu ”Odlikaši”, u finalu kviza, 15. 5.