Peter Hinton, Zele, Tifa i Ray Willie Dick, Studio RTV BiH 1987

Divlje jagode: Znamo da je kraj

Muzika BiH Show Time

Prvi istoimeni album Divlje jagode su objavile 1978. godine i s power-rock baladama ”Krivo je more” i ”Jedina moja” krenuli se stazom koja ih je vrlo brzo dovela do kultnog statusa među ovdašnjim fanovima hard rock i heavy metal žanrova.

Niz LP-ja, ”Stakleni hotel” (1982.), ”Motori” (1982.), ”Čarobnjaci” (1983.), ”Vatra” (1985.), ”Konji” (1988.)…, niz punokrvnih rock vokala koji se smjenjivao u bendu (Ante Janković Toni, Alen Islamović, Mladen Vojičić Tifa, Pero Galić) i uvijek s jednom konstantom – maestrom rock gitare Seadom Zeletom Lipovačom – Divlje jagode su punih 40 godina sinonim domaćeg hard rock standarda. Nemaju najmasovniju publiku, ali oni koji su ih zavoljeli na početku karijere njihovi su vjerni fanovi i danas, kada su dominantni muzički trendovi sasvim drugačiji.

Zele i Toni Janković, Skenderija 1982
Zele i Toni Janković, Skenderija 1982

”Ne postoji put koji nema krivina, pa sam tako osim zasluga i kriv za neke promašaje. Ne postoji čovjek koji ne griješi, ali kako smo nakon 40 godina još uvijek tu, još uvijek sviramo, onda se ipak nadam da je na tom putu bilo puno više dobrih stvari”, na tu temu kaže Zele Lipovača.

S malim kašnjenjem, Divlje jagode započinju proslavu svojih 40 godina, formalno danas kada su pustili singl zanimljivog naslova “Znamo da je kraj“, koji je prvi što će se naći na novom studijskom albumu u izdanju Croatia Recordsa planiran za listopad/oktobar.

“Sretan sam što ću na novom albumu moći okupiti neke drage ljude s kojima je uvijek bilo posebno zadovoljstvo raditi. Konačna lista gostiju nije gotova, ali će imena kao što su Toni Janković (prvi pjevač Divljih jagoda), Tifa i Tony Martin iz Black Sabbatha sigurno razveseliti sve one koji nas ovih 40 godina prate”, otkriva Zele.

Na premijernom singlu vokal pjeva Livio Berak, a uz Lipovaču na gitari, svirali su Damjan Mileković (bas), Damjan Deurić (klavijature) i Nenad Borić (bubnjevi).

Naslovna gotografija: Peter Hinton, Zele, Tifa i Ray Willie Dick, Studio RTV BiH 1987