Indexi i prijatelji ponovo prošli regionom, od Sarajeva preko Zagreba do Beograda

Glas.ba RTV

Indexi su već godinama samo velika muzička uspomena, ali da trajno žive njihove pjesme, i u nostalgičnoj i u novoj generaciji, brine turneja ”Indexi i prijatelji”, koja otprilike svake dvije godine prolazi regionom.

Završni, beogradski koncert u Sava centru pratio je naš dopisnik Ivan Makragić, koji izvještava da, iako dvorana nije bila puna, energija izvođača na sceni i emocije koje su probudili u publici još jednom su pokazali neprolaznu snagu pjesama Indexa, od prvih “Svijet u kojem živim” i “Ti si mi bila u svemu naj naj” u izvedbi Teške industrije, do velikog finala, zajedničkog pjevanja svih izvođača “Ti si mi bila u svemu naj naj”.

Najredovniji među pjevačkim prijateljima, Mladen Vojičić Tifa (“Krivac si ti”) i Dado Topić (“Pjesma o Davoru” u duetu sa Željkom Katavić Pilj i solo izvedba “Svijet u kojem živim”), suvišno je spominjati, oduševili su publiku, a novost je bio i niz pjevačica – Jasna Gospić Sparavalo (“Bila jednom ljubav jedna”, “Budi kao more”), Saška Janković (“Žute dunje”), Berna Balić (“Jutro će promijeniti sve”), te glumica Milena Vasić (“Pružam ruke”).

Muški dio pjevačke ‘reprezentacije’ činili su Giuilano (“Plima”), Goran Karan (“Predaj se srce” i “Bacila je sve niz rijeku”), Boris Novković (“Ispili smo zlatni pehar”, “Sanjam”), Neno Belan (“Sve ove godine”), Branko Đurić Đuro (“U jednim plavim očima”) i Saša Lošić (“Ti si mi bila u svemu naj naj” u duetu sa Đurom).

Novost je činio i voditelj programa, vrlo komunikativni Dejan Cukić, koji je nadahnutim najavama vodio publiku kroz opus Indexa, te i sam upečatljivo otpjevao čuvenu “Baladu”.

Neke scene tog emotivnog dvosatnog druženja sa Indexima i prijateljima kamerom je zabilježila Marina Pešić.