Why not, i ti možeš biti zvijezda You Tube kanala

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

You Tube pokreće akciju ”Best Cover Ever”, takmičenje za najbolju obradu ili interpretaciju poznatih pjesama, sa idejom da se potaknu muzičari diljem svijeta da još više iskoriste već dokazane potencijale ovog video kanala.

Nove online video platforme, kao što su Vine, Instagram i Snapchat, pojavile su se u zadnje dvije godine, ali You Tube još dominira svijetom – prošle godine njihov menadžment je objavio da svakoga dana imaju stotine miliona sati pregledavanja video sadržaja.

U isto vrijeme Facebook je objelodanio da su i njegovi video sadržaji stigli do magične granice od 100 miliona sati gledanja dnevno. Ovome dodajmo, ipak, da su analitičari naglasili kako u tom dvoboju ”pregled” zapravo ne znači mnogo, jer YouTube računa pogled nakon 30 sekundi, a Facebook nakon samo 3 sekunde.

Voice

Kako god, sama priča ‘Facebook vs. YouTube‘, dakle borba divova za klijente (koja je, znamo to, njihova borba za milijarderske profite) može donijeti korist i onima koji se bave video kreacijama, koji kanale koriste za promociju i unapređenje karijere.

Dio te borbe je sada aktuelni ”Best Cover Ever”, koji je poteknut činjenicom da je YouTubea pomogao mnogim amaterima da se probiju u muzički svijet i da ovim projektom još više nadograđuju tu ulogu..

Dakle, ukoliko želite učestvovati u takmičenju, možete se prijaviti do 19. maja, odnosno postaviti vaš cover na web stranicu Best Cover Ever.

Da, sasvim je jasno da posvuda po svijetu sviraju i pjevaju nebrojeni ”muzički genijalci”, da će konkurencija biti opaka, ali vođeni maksimom ”ako ne probate, šanse su vam nula” i nikada nećete znati jeste li mogli dosanjati svoj san – uz nekoliko primjera da i ovdašnjih aduta ima puno, vjerujemo da ”pokušati ništa ne košta”.