Adisa Zvekic - Diamusk

Adisa Zvekić aka Diamusk: ”Freedom” za najavu 2. albuma

Muzika BiH Show Time

Adisa Zvekić, nekadašnja pjevačica Gluhog doba, odnosno Dubioze kolektiv, pod umjetničkim pseudonimom Diamusk objavljuje prvi singl “Freedom” s nadolazećeg istoimenog albuma, koji bi trebao ugledati svjetlo dana do jeseni ove godine.

Pjesma je objavljena pod labelom “Diamusk” i dostupna je na svim digitalnim streaming servisima, kao i na Youtube kanalu.

Mix & mastering je radio Đani Pervan, saradnik i na prošlogodišnjem albumu ”Wadada”, zapaženu dionicu na trubi svira Hallvard Lyssand, dok produkciju potpisuje Adisin suprug Aldin Hasanović. Cover art za singl i album je uradio umjetnički fotograf Indir Merdanović iz Novog Grada (nekadašnji Bosanski Novi), čiji veliki dio opusa čine fotografije sa rock koncerata.

Kako se najavljuje, na novom alter pop / reggae / dub albumu će biti nekoliko iznenađenja, a u međuvremenu je Diamusk “crew” snimio i “Plamen“, broj koji će se pojaviti na kompilaciji “World Wide Riddim” austrijskog House of Riddima, zajedno sa više od 20 artista iz cijelog svijeta i taj materijal će biti dostupan 26.6.