dogma_boje

Dogma iscrtava boje za svoj peti studijski album

Muzika - regija Show Time

Pulski band Dogma objavio je novi singl simboličnog naziva ”Boje”. Ovo je ujedno i najava rada na novom studijskom albumu kojeg planiraju objaviti do kraja godine pod izdavačkom kućom Dallas Records.

Tekst o buđenju proljeća i njegovim novim bojama napisao je frontmen Sandro Pettener, produkciju, aranžman i muziku potpisuju članovi Dogme, dok se snimanje pjesme radilo paralelno u dva studija, uz završni miks i mastering u Londonu.

Dogma su: Sandro Pettener (vokal, saksofon, sintesajzer), Zoran Stojković (bas), Toni Selaković (gitara) i Tonči Pavlinović (bubnjevi). Osim članova banda u pjesmi gostuju i trubač Branko Sterpin, Toni Turković na trombonu i mješovita vokalna skupina Nešpula pod vodstvom Tatjane Merkl.

Dogma (foto Hassan Abdelghani)
Dogma (foto Hassan Abdelghani)

Grupa je na sceni još od 2005. i dvije godine poslije objavila je istoimeni debitantski album, na kojem stvaraju zvuk ”koji će stalno lutati između funky forme, punkoidnih energičnih ritmova i elektronskih zvukova” i zanimljiva epizoda iz tog razdoblja bila je uloga predgrupe na koncertu Jamesa Browna 1998. godine u pulskoj Areni.

Drugi funk-electro-punk album ”Makro” izlazi početkom 2000. godine, a poslije duge paze, 2009. objavljuju treći nazvan jednostavno ”3”. Četvrti “Error.Spam” pojavio se 2012. i, evo, bend je sad s ”Bojama” najavio i peti album.