Utorak: Light musaka
Sastojci: 500 gr mljevene puretine, 1 manja glavica crvenog luka, 1 češanj češnjaka, 8 listova kelja, 1 jaje, 4 velike kašike posnog sira, malo jogurta sa najmanjim udjelom masnoće, so, biber.
Priprema:
Isjeckajte luk i izdinstajte ga u teflonskoj posudi, dodajući po par kapi vode da ne zagori, pa zatim dodajte meso i češnjak i dinstajte dok meso ne omekša. Listovima kelja odstranite zadebljani dio i prokuhajte ih u slanoj kipućoj vodi. Na dno teflonske tepsije, stavite četiri lista kelja, na to stavite meso i pokrijte sa ostala četiri lista. Jaje razmutite i dodajte svježi sir, po potrebi dodajte malo jogurta da smjesa bude tekuća, ali ne i prerijetka. Prelijte musaku i stavite da se zapeče u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 15-ak minuta.