lagani menu

Prijedlog za sedmični light menu

Coolinarka Metropol

 

puretina sa tikvicama

Četvrtak: Puretina sa tikvicama

Sastojci: 300-500 gr mljevene puretine, 1 jaje, glavica crvenog luka, 4 češnja češnjaka, so, vegeta, biber, curry, peršunov list, mlada tikvica.

Priprema:
Mljeveno pureće meso stavite u zdjelu. Dodajte što sitnije narezan bijeli i crveni luk, te jedno jaje. Začinite sa solju, biberom, vegetom i curry-jem, a po želji dodajte nasjeckan peršunov list. Na tepsiju uzdignutih rubova, stavite papir za pečenje, te ravnomjerno nanesite dobro izmješano meso (neka bude barem 0,5 cm debljine). Mladu tikvicu narežite na šnite, složite uz kraj, posolite i stavite u zagrijanu rernu, a ručak je gotov kada poprimi lijepu boju. Poslužite uz paradajz.