ZELENI sedmični menu

Coolinarka Metropol

kelj na kineski nacin

Utorak: Kelj na kineski način

Sastojci: 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica susama, ½ kašičice ljute paprike, 1 kockica đumbira, 2 veće mrkve, 1 velika glavica ljubičastog luka, oko 10 listova kelja, malo morske soli, soja sos.

Priprema:
Ugrijte dublju tavu ili ako imate vok. Na njega dodajte maslinovo ulje i začine (so, paprika, đumbir i susam), te pržite 10-ak sekundi. Mrkvu isijecite na tanke štapiće, luk na rebarca, a kelj na trake širine 1 cm. U tavu zatim na začine dodajte povrće, slijedećim redom: mrkva, luk, kelj. Mrkvu treba najduže pržiti, a luk i kelj samo da uvenu. Po preporuci je ukusnije da luk i kelj budu hrskavi, a ne mekani. Na kraju po želji dodajte soja sos, ali na već servirano povrće, jer soja sos ne valja stavljati na izvor toplote.