Zagrebačka groznica subotnje večeri uz Zabranjeno pušenje

Koncerti Muzika - regija Muzika BiH Show Time

U subotu uvečer, 1. 10., u Hali Zagreb priređen je koncert koji je s dva benda, mladim Teretom i veteranima Zabranjenim pušenjem, trajao skoro četiri sata.

Subotnja večer u Hali Zagreb odpočela je mladim zagrebačkim rock bendom Teret (Borna Brosig – gitara, Karlo Lugarić – bubnjevi, Fran Kovačević – vokal i gitara, Antonio Jakus – bas gitara). Osnovani su početkom 2022. Uz hard rock autorske skladbe repertoar popunjavaju i prepoznatljivim coverima, a ovaj tjedan trebao bi im izići i prvi singl „Spasi me“. Dosad su odradili nekoliko gaža, a najupečatljiviji im je bio nastup u zagrebačkom Sax-u, dok su i ovom prilikom prostor ispred pozornice okupirali njihovi entuzijastični fanovi. Ohrabrujući svoj bend pjevanjem i energičnim plesom, što je za mladi bend, vjerojatno, velik ‘teret’.

Uslijedile su zvijezde večeri, Zabranjeno pušenje sa Pos o, kuća, birtija.

Slijedila je pjesma o paranormalnim pojavama, za koju je Sejo Sexon imao vrlo prigodan zagrebački uvod s temom koja je ovih dana okupirala metropolu: „Jeste li vidjeli jučer, ljudi moji, da kesa od 40 litara može postat kesa od 26 litara? Ako ne znaš matematiku. Kako može išta bit sa krugom, a da nema broja Pi? To se pitamo ja i gospodin Šprajc, vrli matematičar. Ali ova pjesma ne govori o kesama nego o paranormalnim pojavama…

Zabranjeno pušenje je promoviralo svoj novi album Karamba, koji je bio u centro pažnje, ali naravno, uz izvođenje dugogodišnjih uspješnica kojima su razigrali publiku svih generacija. Dok neki bendovi imaju i po dva koncerta, dan za danom, Pušenje odsvira skoro dva u istoj večeri. Naime, nakon čak tri sata svirke i nakon dva bisa, nastavili bi dalje samo da ih je izmorena publika mogla pratiti.

Na ovom sjajnom koncertu sastavu (Sejo Sexon, vokal i gitara, Toni Lovrić, gitara, Branko Trajkov Trak, bubnjevi, Robert Boldižar, klavijature, violina, Dejan Orešković, bas, Angie Zebec, vokal) pridružili su se i gostujući glazbenici Tomislav Goluban (usna harmonika) i Lana Šktgatić (saksofon i flauta). Svima kratko – bravo za energičnu večer.

Tekst i fotografije: Darko Marić