Jon Bon Jovi Soul Kitchen – besplatni restoran za beskućnike i siromašne

Celebrity Show Time

Neki od svjetskih bogataša novac troše za ugrožene, a puno je takvih i u muzičkoj zajednici, u kojoj su kao filantropi i donatori velikih suma poznati Rihanna, Bono Vox, Alicia Keys, Shakira, Elton John, Beyoncé, Jay-Z, Bruno Mars, grupa Pearl Jam ili pokojni Prince, George Michael, Avicii, Ray Charles…

Gostujući u čuvenoj emisiji The Oprah Winfrey Show, 2005. godine, američki rock bend Bon Jovi je kolektivno donirao milion dolara u humanitarne svrhe, a onda je godinu poslije pjevač benda osnovao The Jon Bon Jovi Soul Foundation i kada su on i njegova supruga Dorothea 2011. otvorili restoran ”Jon Bon Jovi Soul Kitchen” u pjevačevom rodnom gradu New Jerseyju, kao svoju misiju su odredili rješavanje problema gladnih osoba, istovremeno omogućavajući im dostojanstvo obroka bez ‘osude’ zbog činjenice da su siromašni.

Sljedeći su otvorili 2016. godine i u oba restorana obroci nemaju cijenu, a oni koji žele, mogu ostaviti donaciju od 20 dolara za rad kuhinje. Međutim, svi koji nemaju novca, beskućnici, izbjeglice, siromašni, dobrodošli su da besplatno jedu u restoranu i volontiraju u kuhinji.

Kako objavljuje NJ.com, 57-godišnja rock zvijezda uskoro otvara treći restoran u New Jerseyju, u kampusu Newark na Univerzitetu Rutgers i od 22. 1. 2020. će studentima ponuditi mogućnost plaćanja obroka u ratama ili da ga dobiju besplatno uz volonterski rad u kuhinji.