Vijest za muzičke sladokusce: Sting & Shaggy, zajednički album!

Muzika - svijet Show Time

“Najvažnije za mene u bilo kojoj vrsti muzike je iznenađenje. I svi su iznenađeni ovom saradnjom, a još više onim što čuju”, objavljuje danas Stingove riječi magazin Rolling Stone u priči o neočekivanoj saradnji dvije muzičke zvijezde.

Duo se, piše magazin, prvi put povezao prošlog ljeta za vrijeme Shaggyjevog snimanja u losanđeleskom studiju The Village, kada je producent Martin Kierszenbaum (sada i Stingov menadžer) pjevaču poslao pjesmu “Don’t Make Me Wait” u nastanku, a Sting promptno završio song.

Sting & Shaggy

Kierszenbaum je nedavno na Facebooku zabilježio trenutke kada se Sting, 6. januara, u Kingstonu na Jamajci pridružio ekipi na dobrotvornom koncertu Shaggy & Friends, gdje su snimili kadrove za spot zajedničke pjesme, čiji se izlazak najavljuje za 2. 2.

O tome je producent i menadžer zapisao: Hvala Shaggyu što nastavlja da nadahnjuje beskrajnom kreativnom energijom i dubokom ljubavi prema svojoj zemlji i narodu. Hvala Stingu zbog njegove ljubaznosti, velikodušnosti i nemilosrdne potrage za muzičkom avanturom. Nadam se da ćete uživati.

Prema navodima Rolling Stonea, do sada tajanstvena kolaboracija traje mjesecima, koja je rezultirala njihovim zajedničkim ”karibima potaknutim albumom LP 44/876 ”, za koji pišu da se očekuje krajem aprila.

Fotografije: Facebook stranica Stinga (autor Martin Kierszenbaum)