cudnoređe

ČudNoReĐe – novi, treći album šansonjera na speedu

Muzika - regija Show Time

ČudNoReĐe, projekt songwritera, multiinstrumentalista, uličnog svirača i muzičkog novinara Ognjena Bašića, objavio je treći album ”Nizbrdo gore (Sastav raspada)” i, popuit prethodnih, postavljen je na mreži za besplatno skidanje.

”Albumi ČudNoReĐa su uvijek bili besplatni, pa se nećemo pretvarati da je to ovoga puta božićni ili novogodišnji poklon”, objavljuje bend.

ČudNoReĐe se, od prilike do prilike, pojavljuje kao one-man-band i kao višečlani bend (Ognjen Bašić, Mihovil Jurdana, Zlatko Ivanković), a u skoro devet godina djelovanja ima preko 200 koncerata i tri snimljena albuma, “Dno je sve rjeđe” (2016.), “Kompakt diskutabilno” (2017.) i najnoviji ”Nizbrdo gore (Sastav raspada)”.

ČudNoReĐe zvuči kao šansonjer na speedu koji pokušava izvesti cabaret-točku uz pratnju rock benda ili bez njega dok mu u slušalicama na ušima smeta playlista s metalom, punkom, rapom, narodnjacima, reggaeom i popularnim random autoplay hitovima s YouTube-a.

Album je podijeljen u dvije epizode i prva ”Nizbrdo gore” je kompletno elektrizirana, nema niti jedne dionice na akustičnoj gitari često upotrebljavanoj na prethodnim albumima, a stilski se kreće između rocka (”Zbogom parole“, ”Opsada stubišta“), punka (”Sam u dvoje“), sjevernjačkog folka (”Metuzalem rata“), pa čak rubno i bluesa (”Rutina“), a njegov kraći drugi dio (”Sastav raspada”) donosi pjesmu ”(Maslačak)“ u sympho/folk maniru i tzv. kromanjonski blues ”(Daj kilu vina)“ sniman isključivo glasovima.

Album je sniman u studiju SveMir, a miksan u studiju Slamasonik pod vodstvom snimatelja, fotografa, muzičara i producenta Doringa, a izdavač je Juda Records.

Za slušanje i besplatno preuzimanje album je osim na YouTubeu dostupan i na Bandcampu.