Čudnoređe, uživo

Nova imena region-scene: ČudNoReĐe (Zagreb)

Muzika - regija Show Time

Zagrebačka fusion rock atrakcija ČudNoReĐe objavila je spot “YouTube Party“, prvi singl i potencijalni hit s nadolazećeg drugog albuma radnog naziva “Kompakt diskutabilno“.

Ognjen Bašić je zagrebački kantuator kojeg prosječni poznavaoci scene ne bi prepoznali pod tim imenom da se ne spomene Čudnoređe, pseudonim koji je smislio nakon što je prestao svirati u nekim lokalno poznatim bendovima i u maju 2009. posvetio se pravljenju vlastitih pjesama i solo koncertiranju (glasom i gitarom).

Par godina kasnije okupio je i bend (Mr. Inkognito – električna solo i ritam gitara, Mihovil Jurdana – bas, Zlatko Ivanković – bubnjevi) te su snimili prvi album ”Dno je sve rjeđe”, koji se pojavio 18. 4. 2016. i koji možete preslušati na bandcamp profilu grupe.

Čudnoređe, Ognjen Bašić

Svoj muzički stil Čudnoređe opisuje kao prog-punk šansonu (eclectic rock), odnosno fusion rock tragikomediju.

– Kad me pitaju: “koju vrstu glazbe sviraš?”, kažem im: “tragikomediju”, – napisao je Ognjen Bašić u biografiji. – Ne pokušavam stvoriti novi stil. Ono što je novo i eksperimentalno za naše osobne spoznaje, povijest glazbe (i umjetnosti općenito) već je odavno prožvakala. Jesam li zaista stvorio nešto novo ili ne, znat će se tek s vremenskim odmakom. Jedino što nastojim je biti iskren s onime što je već izmišljeno. Rezultat toga je pluralistička fuzija raznih žanrova. Jedino mi ta opcija ne postavlja nikakva ograničenja u izražavanju osjećaja i misli. I ostavlja mi kombinacija do mile volje bilo da izmišljam svoje ili parafraziram već postojeće kreacije.

I, eto, nepunu godinu poslije prvijenca, Čudnoređe već sprema novi album i kako će zvučati možemo čuti u prvoj najavnoj pjesmi, za koju je muziku i tekst napisao Ognjen Bašić i koja opisuje glavni trend sadašnje generacije – partyje na kojima su svi DJ-evi, a baza su im You Tube hitovi.

Poslušajte i pogledajte kako to izgleda i kakve rezultate donosi u spotu što su ga kreirali Dinko “Doringo” Čvorić, Ognjen Bašić i Mihovil Jurdana.