Week 33-35/2018: Dante, Vanja Mišić, Hurleur, Republika, Silk Milk, Velibor Nikolić

Nova ploča Show Time

Špica ljetne sezone donijela je posvemašnju sušu u produkciji, pa je novo izdanje barometra skoro mjesečni pregled noviteta.

Dante feat. Rolando – D.A.N.T.E.

Dante je izbacio video za još jedan singl s nadolazećeg albuma “Kruha i igara”, ali ovaj puta se ne radi o klasičnom singlu na koje smo već navikli od Dantea, nego o punokrvnoj rap traci, od glave do pete. O tome Dante, jasno i glasno: “Ideja rodila iz ničega, u 12. mjesecu sam počeo pisati neke versove, baš da vidim malo gdje sam sa skillom i flowom, jesam li omekšao radi ugovora i da li mogu ‘ubiti’ traku još uvijek. Odgovor će mi dati ekipa, publika kada vidi spot i čuje song, ja sam zadovoljan. Tako da oni koji su mislili da radim soft pop album, zajebali su se.”

Vanja Mišić: Tu i tu

Banjalučanka Vanja Mišić objavljuje četvrti singl ”Tu i tu”, koji je snimila sa banjalučkim bendom Moondance u ritmu shuffle pop dancea (stil nastao u 1990-ima u Melbourneu, sa elementima jazz dance i twist ritmova). Ukratko, osvježavajuće na pop sceni.

Hurleur: Sam

Punk rock četvorka Hurleur iz Negotina i trenutno stacionirana u Beogradu, postoji još od 2012. godine i djeluje uglavnom u istom sastavu – Nikola Petrović (gitara, glas), Samir Dazdarević (gitara, glas), Miloš Ilić (bas) i Aleksa Dinić (bubanj). Imaju jedan ne tako davno objavljeni album ”Ja”, s kojeg predstavljaju singl ”Sam”. Predanost i beskompromisnost im je moto i nadamo se da će istrajati u tome. U svakom slučaju zaslužuju podršku.

Silk Milk: AmperKat

Uvodna napomena da su Silk Milk iz Rijeke odmah vuče na slutnju da su drugačiji. Dakle, Goran Glušac (klavijature), Marko Štarlekar (gitara), Luka Čargonja (bubnjevi) i Ivo Sekso (bas) sviraju instrumentalnu muziku koja vuče na funk ritam i jazz improvizacije, a to čine impresivno. Dakako, primamljivo za probranu publiku. Ako vas ovaj zvuk zaintrigira, imaju i EP izdanje objavljeno krajem prošle godine na Bandcampu.

Velibor Nikolić: Zbogom Gandi

Velibor Nikolić iz Pančeva je frontmen benda Brigand, a u pripremi solo albuma objavio je spot ”Zbogom Gandi”, svirajući sve instrumente u pjesmi, ”uključujući gitare, perkusije i veš mašinu”, a potpisuje još snimanje, miks i produkciju. Zanimljiv alter rock.

Republika: Patuljci

Republika iz Slavonskog Broda svira pop punk retro stila, a nova pjesma ”Patuljci” je balada, koju potpisuje pjevač Dubravko Đuričić, no iza ugodne melodije je ta tema bez koje očito rock muzičari više ne mogu – priča ”o mnogima koji odlaze, dok se oni što ostaju utapaju u nezadovoljstvu”.