Trophy Jump

Ni slave ni para, ali je zanimljivo – kad Ameri postanu Zagrepčani

Muzika - regija Show Time

Trophy Jump je skate punk rock bend i čine ga četiri Amera iz Kalifornije. Slučajno doletješe do Zagreba – i tu su ostali, povezavši se sa ekipom jednako duhovitog naziva kao što je ova priča…

Trophy Jump su Tony Alex – gitara/vokal, Hardlike Pete – gitara/back vokal, Marc Demarco – bass/back vokal i Cimmy Demarco – bubanj.

Okupili su se 2014. godine u Kaliforniji i, kako kažu, spletom okolnosti doletjeli u Zagreb, gdje su se povezao s ekipom iz JeboTona – i odlučili ostati.

Naravno da moramo objasniti i šta se krije iza tog provokativnog i duhovitog imena JeboTon. Riječ je o kolektivu zagrebačkih bendova Antidepresiv, Lobotomija, Peglica i Komandos, Porto Morto, Sfumato, te odnedavno i američko-zagrebačkog Trophy Jumpa.

Trophy Jump live
Trophy Jump live

Uz filozofiju ‘svi za jednog, jedan za sve‘, cijeli ovaj mnogoljudni kolektiv djeluje i kao akustični ulični JeboTon ansambl, koji svira po zagrebačkim klubovima, ulicama i nerijetko na popularnom Cvjetnom trgu.

Ko će ga znati, možda bi se Amerikanci brzo vratili u Kaliforniju da se ne povezaše s tim otkačenim jebotoncima.

I, tako, Trophy Jump su 25. 12. 2017. kao DIY izdanje na internetu objavili svoj prvi album “Depression Club“, koji, zamislite, ”nostalgično govori o teenagerskim godinama i želji za povratkom u svoj rodni kraj”.

Album je kratak, tek 17 minuta, jer su većina songova kraći od dva minuta, ali momci sa svojim melodic punk rockom ”pošteno i predano furaju svoju priču u svirački preciznim i izrazito melodičnim pjesmama”, kako je ocijenio poznati beogradski rock kritičar Bane Lokner.

Prije nekoliko dana Trophy Jump su svirali u zagrebačkom klubu Sax, a najavljuju i svirke u Njemačkoj, Austriji, Mađarskoj i možda, nadamo se, u našim istočnijim krajevima, a za njih ćete saznati na njihovoj facebooku i bandcampu.