Rambo Amadeus, animacija

Crazy World of Rambo Amadeus: ‘Oda radosti – anegdote evrointegracija’

Muzika - regija Show Time

Sa nadolazećeg albuma “Brod budala”, Svjetski Megacar objavio je novu pjesmu koju pjeva na razumljivom engleskom jeziku – baš onako kako ga izgovara većina naših političara.

”Edutainment – veselo a poučno! Pjesma i spot inspirisani izazovima evrointegracija na Balkanu. Naravno, integracije imaju puni smisao samo ako se zemlje Bakana, prve komšije prethodno reintegrišu, krene normalno trange frange, protok ljudi i kapitala, ljubav, sex, sport i razonoda, svatovi, poguzijelja, pršuti , sudžukice , kolca, kamena s ramena, briškule i trešete , zelja i bumbara i ostale divote koje ovaj jedinstveni konglomerat kultura nudi”, opisao je Rambo Amadeus temu pjesme ”Oda radosti – anegdote evrointegracija”.

Da bi sve bilo po mjeru, među gostima njegove ‘ingliš spik’ priče pojavljuju se Marija Nikolić (operna pjevačica), Dragan Ristić Kal (prijevod i pjevanje na romskom) i Danko Rabrenović (vokali na njemačkom).

Likove te vrlo zanimljivu i duhovitu animaciju u formi karikature osmislio je Darko Vlaović.

Među svim ”Yes” obavezama koje stoje pred Balkanom, kao što je education ili digitalization, Rambo misli da bi trebao stajati i – masturbation.