Josipa Lisac – otkud joj tolika energija poslije više od 50 godina na sceni?

Muzika - regija Show Time

Ako je nekome i palo na pamet da je serija Josipinih koncerata uz 50-godišnji jubilej, po cijelom regionu tokom prethodne dvije godine, njezino veliko finale, diva nas demantira i kao da otvara novo energično poglavlje.

Nakon što je u zadnjem mjesecu prošle godine, objavila impresivan album “Josipa Lisac from Croatia Records studio…tu u mojoj duši stanuješ…“, za koji je nominirana u čak pet kategorija za Porin, a protekli vikend rasprodala veliki koncert u SNP-u u Novom Sadu, Josipa Lisac je upravo objavila još jednu uzbudljivu najavu – 6. 7. 2019. će održati svoj prvi open air koncert na zagrebačkom stadionu Šalata.

Josipa je pjevala u svim većim koncertnim prostorima u Zagrebu, od Lisinskog i HNK, preko Tvornice kulture i Laube, do Doma spotova i Cibone, a slavni su već njeni decembarski nastupi posvećeni Karlu Metikošu.

Novi koncert ima još jednu, vrlo zanimljivu poveznicu – naime, baš je na Šalati Karlo održao prve povratničke koncerte u domovini nakon velike svjetske turneje na kojoj je nastupao kao Matt Collins. Na dva koncerta sredinom 1960-ih godina gledalo ga je i slušalo više od 12 000 ljudi, a posebno upečatljiv bio je prvi koncert, po strahovitom pljusku, kada je 6 000 ljudi pod kišobranima satima čekalo Matta Collinsa, najveću rock’n’roll zvijezdu tadašnje države.

Josipin koncert na Šalati u potpunosti prilagođenom za sjedenje, svakako će biti ogroman mamac njenim fanovima iz cijelog regiona, stoga ulaznice u prodaju kreću već u četvrtak, 28. 2. putem Eventim,hr, uz pretprodajne niže cijene od 130 do 350 kuna, koje će vrijediti do 30. 4.