Mima Zukan

Želite pjevati kao Rihanna? Evo prilike!

Muzika BiH Show Time

Sarajevski IMTM (Institut za muziku, teatar i multimediju) počinje premijernu realizaciju “Pop-rock škole pjevanja” u BiH.

Program po kojem radi ova škola priznat je u 57 zemalja diljem svijeta i sastoji se iz osam nivoa edukacije i treninga pjevanja, u kojem se koristi stotinjak praktičnih uzoraka pop-rock, jazz i bues hitova svjetski priznatih umjetnika poput Beyonce, Whitney Houston, Rihanne, Michaela Jacksona, Davida Bowiea i drugih.

Škola pjevanja namijenjena je svim generacijama, a već na startu vokalni trener, u dogovoru sa polaznikom, odlučuje o njegovom nivou od kojeg će krenuti školovanje (početni level od 1 -3, napredni level 4-6 i profesionalni level 7 i 8).  Treninzi se rade jednom sedmično u trajanju od 60 minuta i obuhvaćaju osnove vokalne tehnike, rad na postavci glasa-impostaciji, vježbe disanja, dikciju, fraziranje, interpretaciju, improvizaciju i višeglasno pjevanje.

Vokalni trener i kreator kursa u BiH je prof. Mima Zukan iz Zenice. Profesionalno pjevačko i scensko iskustvo sticala je u Bosni i Hercegovini, Rusiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a do sada je djelovala kao profesor muzičkih umjetnosti, vokalni trener, solista i muzički edukator na raznim seminarima. Njezine domete potvrđuju i neka od priznanja, poput specijalne nagrade u kategoriji “Koreografske umjetnosti” (Moskva, 2014), prve nagrade za najbolju autorsku muziku u predstavi “Majstor” (Jajce, 2014), specijalne nagrade Moskovskog komiteta za umjetnost i “Prva nagrada za showbiz art” (Moskva, 2013), nagrade Farah fondacije za otvaranje novih muzičkih prostora u BiH (2013) itd.