Srđan Sekulović Skansi

Novi na sceni: PunkFunkz, funk/pop/soul fusion (Zagreb)

Muzika - regija Novi na sceni Show Time

Na temelju ranog projekta iz 2002. godine, originalno na engleskom jeziku, nastao je novi sastav PunkFunkz, koji sada pjeva na maternjem jeziku i premijerno se predstavlja pjesmom ”Chobane”.

– Projekt smo, originalno na engleskom jeziku, 2002. godine počeli Danijela Prpić, Tomislav Budak i ja, u suradnji sa sigurno najpoznatijim brass dvojcem The Memphis Horns poznatim po radu s najvećim svjetskim zvijezdama poput Arethe Franklin, Stinga, U2… Kako u to doba nije bilo interesa izdavačkih kuća za projekte na engleskom jeziku, sve smo stavili u mirovanje i tek ove godine napravili pjesmu na svom jeziku te odlučili da je sada pravo vrijeme za predstaviti je svima – kaže Srđan Sekulović Skansi, jedan od stubova PunkFunkza.

Pored uspješnog zagrebačkog autora i producenta, koji se u ovoj ulozi potpisuje kao MC Skansi, temelj sastava čine pjevačica Dani i DJ Lavandananda, a prvi singl kojim se predstavljaju je pjesma ”Chobane“.

Tekst, muziku i aranžman pjesme sa funky grooveom u pop ambalaži potpisuju Tomislav Budak, Danijela Prpić i Srđan Sekulović Skansi, koji je broj i producirao, a snimila ga je muzička ekipa Tomislav Budak (klavijature i perkusije), Danijela Prpić (vokal), Damir Shomen (bubanj) i Alen Svetopetrić (bas gitara), te spomenuti brass dvojac The Memphis Horns, odnosno Andrew Love i Wayne Jackson.

O novom projektu, koji je vizuelno još misteriozan, kažu:

– Volimo sve što vole stari, a inspiraciju pronalazimo u moru, suncu, snijegu, gustoj vegetaciji, ljekovitom bilju i otvorenoj vatri. Ne trošimo previše vremena na komponiranje – svoje pjesme prvo sanjamo, a onda ih zapišemo. Ne prilagođavamo se tržištu, industriji, estradnoj sceni. U slobodno vrijeme prakticiramo sve stupnjeve Zena – Zazen, Bazen i Aufiderzen.

The Memphis Horns
The Memphis Horns