Damir Nevesinjac

Damir Nevesinjac: Nisam imao nesretne ljubavi za balade, pa za Protest pišem buntovničke pjesme

Muzika BiH Show Time

Protest se vraća na scenu poslije pet godina pauze! Jedan od lidera sarajevske rock scene s kraja devedesetih i početka milenija, uz bendove poput Skroz, Sikter i Erogene zone, Protest narednog vikenda počinje mini bh. turneju i s dvije nove pjesme najavljuje 4. studijski album.

Poslije pet godina pauze, ponovo okupljeni Protest predvodi originalni frontmen Damir Nevesinjac, a postavu čine još Lazar Anđelković-Vikler (gitara), Goran Pršić Masni (gitara), Ivan Petrović (bubanj) i Stefan Tomić (bas).

Bend intenzivno snima novi album i prije njegovog izlaska će izdati prvu kompilaciju te za tu priliku odsvirati nekoliko koncerata u Bosni i Hercegovini, u petak 8. 11. u Zenici i dan poslije u Sarajevu na grupnom koncertu na obljetničkom Čičkovom maratonu, te narednog mjeseca u Mostaru (7. 12.) i još jedan solistički koncert u Sarajevu.

O razlozima pauze, ponovnom okupljanju, svojim autorskim inspiracijama i drugim temama, za Glas.ba govori Damir Nevesinjac.

Ekskluzivno možete poslušati i jednu od pjesama za novi album, ”Pumpaj dušek”, za koju su muziku i aranžman uradili Damir Nevesinjac i Goran Pršić Masni, a autor teksta je Damir Nevesinjac.