zabranjeno-pusenje-foto Saša Midžor Sučić

Zabranjeno pušenje za kraj mjeseca najavljuje novi album ‘Šok i nevjerica’

Muzika BiH Show Time

Nakon pet godina, Zabranjeno pušenje je snimilo novi album, svoj 11. naslov ”Šok i nevjerica”, čiji izlazak najavljuje za kraj ovog mjeseca.

“Uvijek postoje nevjerica i skepsa kada je u pitanju novi album benda sa velikom kilometražom. Naša je želja da šok bude pozitivan i da se ljudi iznenade koliko se dobar album može napraviti iako nosi broj 11”, riječi su Seje Sexona.

Album će najprije biti dostupan krajem oktobra za besplatan download na službenoj web stranici benda, a potom se pojavljuje kao CD izdanje istovremeno u BiH, Hrvatskoj i Srbiji.

“S albumima ti je kao s malom djecom, nikad ne znaš hoće li biti narkoman ili doktor nauka. To će, naravno, publika i vrijeme odlučiti, a mi smo se potrudili najbolje što smo mogli”, u svom stilu kaže Sexon.

Pored standardne ekipe – Sejo Sexon (vokal, back vokali), Toni Lović (električne i akustične gitare), Branko Trajkov Trak (bubnjevi, udaraljke, back vokali), Robert Boldižar (violina, cello, klavijature, back vokali), Dejan Orešković Klo (bas gitara) i Lana Škrgatić (klavijature, sax, flauta, back vokali) – na albumu gostuju tuzlanska reperka Sassja (vokal u pjesmi “Kupi nas Ali“) i sarajevski jazz-world autor Damir Imamović koji svira tambur i pjeva u pjesmi “Svjetla Sarajeva“.

Pjesme: “Svjetla Sarajeva”, “Kupi nas Ali”, ”Irska”, ”Trener”, “Bosman – Prvi bosanski superjunak”, ”Upuc’o sam šerifa Buzu”, ”Gospođa Senada”, ”Poljubi je budalo”, ”Mahala u magli”, ”Klupa na kojoj piše Kenan”, ”Ko?”, ”Nova godina”, ”Amilina pjesma”, ”Sve po starom”.