Kojoti – old school rock ‘n’ roll dušu dao za filma

Muzika - regija Show Time

Čudnovat je taj zagrebački bend Kojoti. Rođen je prije 27 godina, a ima deset. Snima ‘Mi ne pripadamo tu’, a na koncertima pokreće lavinu i stare i nove publike. I pitaju: Sve je pod kontrolom?

Pjesme poput ”Mi ne pripadamo tu” ili ”Evolucija ide u pogrešnom smjeru” najavile su povratak davnašnjih legendi zagrebačke rock scene, Kojota koji su duže izbivali nego im je bio vijek trajanja. A onda, suprotno od tih naslova, gdje god su zasvirali poslije comebacka 2017., što je uslijedio poslije 17 godina pauze, jasno je bilo da baš ovdje pripadaju, nemaju staru energiju, nego novu, osvježenu nekim drugačijim muzičkim iskustvima i to je samo potvrdio album “Sve je pod kontrolom?” iz ranog proljeća ove godine, od kritike ocijenjen kao best of njihovog opusa.

Spremajući njegovu veliku koncertnu promociju 25. 10. u Velikom pogonu Tvornice kulture, Kojoti su predstavili novi video singl “Oprosti što te volim“.

“Ta pjesma nam je od početka bila centralna stvar s novog albuma i jako nam je bitna. Tako da smo režiju prepustili najboljem redatelju, a to je oduvijek bio Radislav Jovanov Gonzo” – obznanio je bend, a ideju kratkog filma objasnio je reditelj – “Kako kaže naziv pjesme ovo je samo vizualna asocijacija na puno mladih, pa i starijih  parova koji se vole, kako se već vole.  Kao da  su stalno  u tom obostranom začaranom krugu ljubavi, ljubomore, strasti  i mržnje. Teško im je bit zajedno, a ne mogu jedan bez drugog.”

Autor pjesme i gitarista Kojota, Davor Viduka, upoznaje nas sa skorašnjom live promocijom:

“Na koncertu će osim Kandžije biti još puno gostiju, ali to neka bude iznenađenje. Bit će spektakl i publika će dobiti porciju od dva sata žestokog rock’n’rolla. Bend koji će svirati prije nas su riječki Turisti, sastav u kojem je glavni autor legendarni Vava iz Laufera.”

Ono što nam tek otkrivaju posebno vrijedi istaknuti. Upravo na tom koncertu planiran je početak snimanja dokumentarnog filma o grupi Kojoti. Priča kreće iz Tvornice i kroz sljedeću godinu dana prati bend na nastupima.

O njihovoj karijeri će pričati će bivši i sadašnji članovi, kritičari i fanovi, a osim materijala koji će tek biti snimljeni, u dokumentarcu će biti korišteno mnoštvo dosad neprikazanih arhivskih snimaka. Scenarist i autor filma je Jadranko Pongrac koji potpisuje desetak dokumentarnih filmova razne tematike od kojih se posebno ističe “Oči u Magli” o legendi nezavisne diskografije scene Zdenku Franjiću.

Kojoti

1 razmišljanje na “Kojoti – old school rock ‘n’ roll dušu dao za filma

Komentari su zatvoreni.