Kojoti u Tvornici 2019

Turisti i Kojoti – dvostruka doza žestine na koncertu u Tvornici

Koncerti Muzika - regija Show Time

Zagrebački rock bend je u Tvornici kulture 25. 10. 2019. koncertno predstavio album “Sve je pod kontrolom?” i kao potporu prizvao riječke Turiste, koji su publiku dobro zagrijali prije očekivanog žestokog napada Kojota.

Novi projekt poznatog riječkog rock autora i producenta Vlade Simcicha Vave, art-rock sastav Turisti, odlično je zvučao u energičnoj 45-minutnoj svirci, ali je šteta što nije bilo više znatiželje publike da stigne ranije i upozna vrlo zanimljivu ekipu.

Razmaženi ili šta li već, brojniji gledatelji su počeli pristizati tek pred show Kojota.

Iako ni tada Tvornica nije bila sasvim ispunjena (što je možda danak 20-godišnjem izbivanju sa scene), Davor Viduka i ekipa su, žestoko i dosljedno trese-lupa-udara, isporučili svu moguću količinu energije, jer pred sobom su imali prave fanove, dobro upoznate s repertoarom, što se manifestiralo u zajedničkom pjevanju od početka do kraja svirke.

Završilo je sa “Razuzdan i lud”, a onda u dva bisa već zadovoljena publika dobila je još jedan podsjetnik na novovalne osamdesete, ”Zajaši zmaja” i odličnu izvedbu ”Ona se budi“ (Šarlo akrobata), te ”I Wanna Be Your Dog” (klasik Iggyja Popa & The Stooges), kada se Kojotima pridružio i gitarist Turista.

Tako je koncert bio odlična kulisa za početak dokumentarca o Kojotima, čiji prvi kadrovi su snimljeni u Tvornici, a u nastavku će biti zabilježeni ostali nastupi kroz sljedeću godinu, što će činiti priču zasad radnog naziva ‘’Kojoti – Psi koji laju“.

Tutiste i Kojote okom kamere pratio Darko Marić.