Nakon napada na aerodromu, umro Juice Wrld, 21-godišnja meteorska hip hop zvijezda

In memoriam Muzika - svijet Show Time

Juice Wrld, američki hip hop izvođač pravog imena Jarad Anthony Higgins preminuo je danas nakon što mu je iznenada pozlilo na aerodromu Midway u Chicagu.

Kako su objavili vodeći američki mediji, mladi 21-godišnji muzičar je iznenada počelo krvariti iz usta i bio je pri svijesti na putu za bolnicu, no kada je dovežen konstatirano je da je umro, a uzrok je još nepoznat.

Juice Wrld se spominje kao najperskeptivnije novo mime u hip hopu, čijih se čak 25 pjesama našlo na Billboardovom Hot 100, u manje od dvije godine nakon što se na sceni pojavio s albumom Goodbye & Good Riddance (maj 2018.).

Noseći singl “Lucid Dreams” s tog izdanja ostvario je meteorski uspjeh i do danas ima više od 321 milion pregleda na You Tube kanalu.

Ove godine osvojio je Billboard Music Awards kao Top novi izvođač. Drugi album “Death Race for Love” objavio je 8. 3. ove godine i izdanje je jednako odlično prihvaćeno od strane publike i kritike, a novi njegov veliki uspjeh pojavio se prije dva mjeseca – singl “Bandit”, koji je snimio sa još jednim mladim američkim reperom, 20-godišnjim YoungBoy Never Broke Again, što je pjesma najavljena sa Juiceov treći album.

Higginsov stil je opisan kao muzika koja naginje ka emo i rock korijenima, pa se kao njegovi uzori navode Billy Idol, Black Sabbath i Megadeth, a od repera Wu-Tang Clan, 2Pac i Eminem.