Dramatična borba za naslijeđe Aleje velikana

Muzika - regija Show Time

Najavljujući poznate bendove u programu ovogodišnje Zaječarske gitarijade, željeli smo proširiti informaciju dodavši na kraju priču o prošlogodišnjem pobjedniku demo takmičenja – i udarili u osinje gnijezdo.

U prethodnom tekstu naveli smo, citiramo: Prošlogodišnji pobjednik Zaječarske gitarijade je alternativni beogradski sastav Aleja velikana i činilo nam se pomalo neobičnim da ih festival neće opet predstaviti u društvu navedenih velikana rocka. No, u kontaktu s administratorom njihove Aleja velikana Facebook stranice saznajemo – bend više ne postoji!

Na pitanje ”zbog čega” dobili smo odgovor: Bend ne radi u toj postavi zbog kreativnih razmimoilaženja, a većina članova ima novi bend pod imenom Lisilo.

Nije dugo prošlo stiže nova poruka, sada sa adrese Aleja velikana – zvanična stranica:

”Poštovani, molim vas ispravite grešku koju ste naveli u tekstu da “bend više ne postoji” pošto itekako postoji, radi i snima novi album. Kontaktirali ste bivše članove benda koji neovlašćeno upravljaju stranicom, ako vam je potreban kontakt benda, to sam ja i nova stranica benda. Srdačan pozdrav, nadam se da ćete što pre ispraviti grešku”.

Ni jedna od ekipa nije bila previše raspoložena da detaljnije objašnjava, pa smo sami uradili rekonstrukciju.

Iz originalne postave, koja je počela raditi 2016. godine, zaključili smo da su ostali Aleksandar Baša Branković (vokal) i Jovana Novaković (klavijature, prateći vokal), a pridružili su im se Bojan Stojšić (gitara), Bojan Vasiljković (bas gitara) i Časlav Šehović (bubnjevi), te se oni i dalje zovu ALEJA VELIKANA (na naslovnoj fotografiji), i dalje sebe opisuju kao ”mješavinu funka i psihodeličnog rocka, jednostavno nazvanu BRZ”.

U postavi novog benda Lisilo (koji ima i vlastitu stranicu), iz izvorne Aleje prepoznajemo gitaristu Nikolu Artura Dragaševića, koji se potpisuje samo kao Artur i preuzeo je dodatnu ulogu lead vokala, te bubnjara Aleksu Prljevića, potpisanog kao Prlja.

S njima su još Narke (bas i prateći vokal) i Jocan (klavijature i gitara), a dodatnih informacija nema.

U nastavku, od organizatora Zaječarske gitarijade čekamo informaciju hoće li se, ipak, stara-nova Aleja velikana pojaviti na festivalu, koja se održava od 27. do 29. 6., jer u prvom popisu gostiju nema pobjednika iz prethodne godine.

Grupa Lisilo

4 razmišljanja na “Dramatična borba za naslijeđe Aleje velikana

  1. Mozda treba jos jedna ispravka – Jocan iz benda Lisilo je, takođe, iz bivse Aleje :-/

  2. Ova objava je živi dokaz da svako može biti novinar

  3. Sramota je kako nova tzv. Aleja Velikana uzima zasluge starog benda, ukljucujuci nagrade koje su osvjojili clanovi koji nisu u novom bendu. Sta reci, odgovaraju im inicijali.

Komentari su zatvoreni.