Tonka: Da imam samo jedno jutro i samo jedan zalazak…

Muzika - regija Show Time

Nastavljajući niz singlova za svoj premijerni solo album, Tonka na najnovijem pjeva o pretpostavci da je danas zadnji dan kojeg imamo i makar to zvuči apokaliptično, ”Jedno jutro” je nježna ljubavna pjesma koja pop žanru daje novi pečat.

Kao što je alter rock od ranih 1980-ih počeo nuditi poetiku drugačiju od mainstreama, otprilike u isto vrijeme je i unutar popa nastajao stil različit od dominantnog glamura i slatkoće muzike samo za zabavu, razvijajući se na vlastitom putu indie popa.

Više nego ranije, tako su se pop i rock počeli približavati ponajviše u onome o čemu su pjevali.

Jedna od novih naših pjevačica na ovom tragu, Tonka (Antonija Matković Šerić, ex grupa Pavel) od početka svoje nove, solističke karijere, svakim brojem kojim nas uvodi u prvi album (što se najavljuje do kraja godine) otkriva osebujnost alter-popa u kojem autori imaju šta za reći.

Poslije singlova “Bolji smo” i ”Pozitivizam”, i treći ”Jedno jutro” misaona je pjesma, a melodijska atmosfera pojačana je soficistiranom upotrebom orkestarskih instrumenata, trube i saksofona.

Moguće je da to Tonku ne vodi u vrhove populističkih top lista, jer stil pjesama koje snima još pripada marginama ovdašnjeg popa, ali također ne znači da nema sasvim dovoljno publike kojoj takav stil treba.

U paketu sa muzikom, autorski tim koji stoji uz Tonku kreira i jednako uvjerljive spotova, a za ”Jedno jutro’ su ga osmislili reditelj Vanja Vascarac, direktor fotografije Sven Stefanović, suradnik za pokret Martina Nevistić i autorica stylinga Marija Cvitanović.