Široke ulice

Široke ulice u novoj postavi na putu ka trećem albumu

Muzika - regija Show Time

Nakon godinu dana izbivanja sa scene, mladi zagrebački rokeri – Široke ulice, vraćaju se s novom postavom benda i s novim singlom ”Kada padne noć”.

Prva verzija benda je došla do kraja svog kreativnog djelovanja, a “Kada padne noć” je pjesma koja je nastala u fazi završetka tog perioda i početka novog.

To je i prva stvar koju su Široke ulice zajedno napravili s novim momcima, ranijim članovima bendova Phonox i Indigo Red, pa je ona odabrana i za prvi službeni singl nove verzije benda, iako se u ovih godinu dana druženja i muziciranja napravilo još pjesama, koje bend radi pripremajući treći album, nasljednika izdanja ”Bijesni Dylan” (2014.) i ”Erotika” (2017.).

Tekst i muziku napisao je Borna Ocvirk, za produkciju je zaslužan Antonino Šimić, a mastering je radio Dragutin Smokrović Smokva.

“Ova pjesma i spot, napravljeni su ‘subotom nakon posla’. Njihova ljepota je u tome sto nemaju intenciju biti apsolutni pobjednici. Društvo nas previše pritišće s onime što smatra poželjnim te smo često umorni upravo radi tih pritisaka. Baš zato smatram jako lijepim neopterećenost melodije i iskrenost teksta”, o pozadini teme koja je, zapravo, jedna epizoda ljubavnog odnosa rekao je vokalista Filip Komadina.

Novu postavu benda sad čine Filip Komadina (vokal), Borna Ocvirk (ritam gitara), Borna Jambrošić (solo gitara), Filip Barić (bas), Domagoj Beštak (klavijature) i Josip Bajzek (bubnjevi), a prvo koncertno predstavljanje već su imali prije dva dana na grupnom open air rock vikendu u Zapruđu, dok će solo koncert imati u zagrebačkom Vinylu, 30. 5. 2019.

Široke im ulice, tijesni im kaputi.

Široke ulice, nastup na open air vikendu u Zapruđu, maj 2019.
Široke ulice, nastup na open air vikendu u Zapruđu, maj 2019.