Na putu za jug – poziv BH bendovima za nastup na 5. Mostarskoj gitarijadi

Muzika BiH Show Time

Muzički centar Pavarotti Mostar objavljuje početak prijava za petu po redu državnu Gitarijadu poznatu pod nazivom ”Na putu za jug’‘, koja će biti održana 9. i 10. 8. 2019. na otvorenoj sceni MC Pavarotti.

Poziv je otvoren do 30. 6. i propozicije su jednake kao svih prethodnih godina: Gitarijada je otvorena samo za grupe iz BiH, bez obzira na starosnu dob i muzičko usmjerenje, ali je nužno da grupa u postavi obavezno ima gitaristu, a samo jedno je ograničenje – ne mogu se prijaviti grupe koje imaju više od jednog objavljenog albuma.

Uz osnovne podatke (naziv grupe, mjesto, kraća biografija, kontakti), te audio ili video snimak koji ne moraju biti profesionalni), prijave se dostavljaju na adresu gitarijadamostar@gmail.com.

Podsjetimo – na Gitarijadi 2018. godine, u konkurenciji nekoliko desetina bendova iz cijele BiH, selekcijski žiri je izabrao 10 sastava za takmičarski program izveden u dvije večeri, a pobijedio je MultiCultus iz Banja Luke (naslovna gotografija), kao najbolji bend, koji je uz to dobitnik još dva trofeja – unikatna gitara za najboljeg gitaristu (Strahinja Nirić) i najboljeg pjevača (Miloš Maričić), dok su još nagrađeni Tibor & Baš čelik (najbolji bubnjar Bojan Katalina) i K.O.B. (najbolji basista Milorad Nježić).

I ove godine glavna nagrada je nešto zbog čega vrijedi krenuti ”Na put za jug” – pobjednički bend će dobiti priliku za snimanje u čuvenom mostarskom Pavarotti studiju.

Nagrade Gitarijade 2018. za Multicultus

2 razmišljanja na “Na putu za jug – poziv BH bendovima za nastup na 5. Mostarskoj gitarijadi

Komentari su zatvoreni.