Opoziv Bend

Nova imena region-scene: Opoziv, guitar rock (Beograd)

Novi na sceni Show Time

Je li gitarski zvuk Beograda otišao u istoriju ili je samo bio u dubokom snu, kojemu treba ‘’opoziv’’ da bi opet eksplodirao kao u zlatnim osamdesetim?

Iza ovog hrabrog pitanja, kao izazova i rukavice u lice, stoji novi beogradski rock bend Opoziv, što bi ostalo tek nadobudno busanje da nije potpisano najuvjerljivijim prilogom – prvim muzičkim djelom.

Dvije gitare, bas i bubanj, četvorica koji pjevaju, nema tu ništa premudro, više od pola stoljeća je to formula rocka, samo s njom treba baratati iskreno i nesputano.

Dakle, ‘’Korak dva’’ je prva pjesma koju Opoziv nudi kao adut da se nekada prepoznatljivi beogradski gitarski zvuk može opet rasplamsati.

Oni su Dejan Cvetojević (gitara i vokal), Aref Zaabi (gitara i back vokal), Vojin Kličković (bubanj), Mladen Tomašević (bass i back vokal) i Miloš Ćurčija (vokal), a kao ekipa su rezultat dugogodišnjeg prijateljstva i rada u nekoliko bendova – Stonewall, Austerity, 36 Daggers, Dog House, Teabreak, Euforija, All Of Us, Jain, Unison, The Bridge, Tibia – iza kojih su neka od izdanja koja su obilježila beogradsku underground scenu.

Nova energija uobličena je u novi materijal, u kojem je prva pjesma tek korak-dva, a novi ubrzo predstoje.

Budni čekamo nastavak…