Grupa RETRO Bihać

Nova imena region scene: Retro, rock (Bihać)

Muzika BiH Show Time

Retro je rock band iz Bihaća koji se, kako mu naziv kaže, do sada bavio obradama domaćih rock klasika, no sada je ekipa sazrela za autorski rad i premijerno ga predstavlja prvim video singlom ”Zašto kriješ lice”.

Sa radom su počeli prije nešto više od godinu dana kao akustičarski trio, da bi se od ljeta 2018. formirali kao četveročlani električarski rock bend u postavi Dženan Rakić Džengiz (vokal, gitara), Armin Alagić (gitara), Haris Pozderac (bas gitara) i Nermin Dedić (bubnjevi).

Nedavno su, nakon jednog neobaveznog druženja u studiju ER Production u Bihaću, uradili nekoliko videa sa obradama rock hitova u live izvedbi, a izabrali su upravo retro klasike, ”Ti si sav moj bol” EKV-a, ”Da te bogdo ne volim” Bijelog dugmeta i Tifinu ”Zovu me moji anđeli”.

Bilo je to samo dobro zagrijavanje za pravu stvar i ono što bi trebala biti budućnost benda Retro – snimanje vlastitih pjesama.

”Zašto kriješ lice” naziv je njihove prve autorske pjesme za koju muziku potpisuje Armin Alagić, a tekst je s njim napisao Dženan Rakić, dok je produkciju obavio Davor Logarić iz Zenice.

Covere možete svirati cijeloga života bez posebnog rezultata, ali kad snimite prvu autorsku stvar, probudi se nova energija u cijelom bendu, pa Retro najavljuje da će vrlo brzo snimiti novu pjesmu na kojoj već uveliko rade.

Uz intenzivnije klupske nastupe, za sada u svom kraju, koji donose nužno sticanje scenskog iskustva i građenje odnosa sa publikom, sada, uz opredjeljenje ka autorskom radu, Retro može ozbiljnije razmišljati o svojoj budućnosti.

2 razmišljanja na “Nova imena region scene: Retro, rock (Bihać)

Komentari su zatvoreni.