Mel Camino

Mel Camino, četvrti album odličnog naziva – Kad? Sad!

Muzika - regija Show Time

Rock grupa Mel Camino iz Velike Gorice objavila je četvrti studijski album i već ga koncertno promovirala 16. 5. u zagrebačkom klubu Vinyl.

Album “Kad? Sad!” sadrži jedanaest pjesama i ranije je najavljen singlovima “Novo vrijeme”,  “Terasa”,  “Škvadra” i “Matoš”.

Unatoč ne prevelikoj popularnosti, kako iskreno detektira lider benda, kantautor i pjevač Zlatko Majsec, Mel Camino i dalje sizifovski gura i to prilično dinamičnim tempom objave albuma: “Kapadokija” (Spona, 2010.), “Kolumbo svoje duše” (Tigrova glava, 2013.). “Avion bez uzletne piste” (Spona, 2014.) i, evo, ”Kad? Sad!”, ove 2018. kao zajedničko izdanje Aquariusa i Spone.

Teme njihovih tekstova su konstantne – o svemu onome što većina na Balkanu proživljava kao svakodnevicu, od ”svakodnevnog robovluka za sitne pare’‘ do ”straha da se krikne i pokuša nešto promijeniti” i ”očekivanja  da to učini neko drugi”.

Muzički su, sudeći po najavnim singlovima, nešto opušteniji, ali u temelju i dalje energični. Činjenica da im to ne donosi ni lovu ni slavu (što pokazuje i prvobitna ideja da novi album nazovu ”Veselo financijsko samoubojstvo”) mogla bi proizvesti pitanje ”čemu onda?” (vidi opet prethodni pasus), ali, srećom, ne obeshrabruje one malobrojnije. Tek bez njih ‘sve bi otišlo u Honduras’. Bez njih ne bismo mogli vjerovati u neko ”Novo vrijeme”. Kad? Sad!