Mortal Kombat (autor_ Marko Ristić)

Mortal Kombat – Decenija, od junaka do prosjaka

Muzika - regija Show Time

Uoči zagrebačkog nastupa 22. 3. u Močvari, provokativni beogradski metal punkeri Mortal Kombat objavili su novi album “Decenija”, a svježim izdanjem ujedno zaokružuju priču o 10 godina postojanja benda.

Predstavljen već ranije singlovima “Rijaliti” i “Papučar”, novi i četvrti njihov studijski album najkompletnije je dosadašnje izdanje. Za produkciju, miks i master zaslužan je Miloš Mihajlović i album donosi 12 pjesama među kojima se ističe i naslovna “Mortal Kombat” u čijim se stihovima iz interesantnih razloga spominju Bajaga, Dubioza, Goran Bregović i SARS.

”Ono po čemu se razlikuje ovaj album od prethodnih je šarolikost žanrova u pjesmama, provlače se brzi metal rifovi i rokenrol balade. Na njemu ćete pronaći najbržu i najsporiju pjesmu koju je ovaj bend ikad napisao. Tematika tekstova je ozbiljnija i više humor ne prevladava kao ranije.“ – otkriva frontmen benda Miloš Kričković.

Mortal Kombat su: Miloš Kričković (vokal), Miloš Georgijević (bas gitara), Stefan Dželetović (bubnjevi), Srđan Ranisavljević (gitara) i Filip Damjanović (gitara).

Nazvan po kultnoj videoigri, bend je osnovan 2009. godine. Fanove je pridobio sirovim i tvrdim zvukom uz direktne i satirične tekstove o modernom društvu. Njihova obrada pjesme “Mala” benda Brkovi ne samo da im je pribavila više od dva miliona pregleda, već ih je uz spotovske pojave legendi Mikija (Six Pack), Dr. Popa (Atheist Rap), Shamse 69 (Brkovi) i mnogih drugih, sasvim zasluženo svrstala u sam vrh regionalne alternative.

Album “Decenija” dostupan je za besplatan download na službenoj stranici benda te na svim digitalnim servisima ili ga možete poslušati na You Tube playlisti, a uskoro će dobiti i svoje fizičko izdanje.