David-Temelkov (foto-by-Hit-Produkcija)

David Temelkov – teret ili priznanje usporedbi mladog pjevača sa Proeskim?

Muzika - regija Show Time

Nova pjevačka zvijezda iz Makedonije, 24-godišnji David Temelkov, s novom pjesmom ”Svijet se promijenio” još jednom je potvrdio raskošni vokalni talent.

Zapažen prije nekoliko godina u X-faktoru, odmah je privukao pažnju starijih kolega, među ostalim Tonyja Cetinskog koji mu je bio mentor, a potom i Miroslava Rusa, prekaljenog kantautorskog vuka, koji je već napisao dvije pjesme za pripremani album prvijenac mladog pjevača.

Nekoliko je poveznica između Davida Temelkova i najveće makedonske pop zvijezde Tošeta Proeskog. Oba su pjevati počeli u ranim tinejdžerskim godinama, školovali su svoj glas u muzičkoj školi i na akademiji, na smjeru opernog pjevanja, i oba ključne trenutke za karijeru otvorili s Miroslavom Rusom. No, za razliku od Tošeta, koji je u Zagreb stigao kao već formirana pop zvijezda, spreman za osvajanje svjetskog tržišta, Temelko sa slavnim zagrebačkim kantautorom počinje karijeru, prepustivši mu koncepciju albuma prvijenca.

Da će album vjerovatno biti stilski raznolik pokazuje nova pjesma ”Svijet se promijenio”, broj u funky stilu, koji je u isto vrijeme, melodijski i u vokalnoj izvedbi, i simpatično jednostavan i eksplozivan. Čak i video spot, bez velikih produkcijskih zahvata, pokazuje koliko je Temelkov u svom izrazu prirodan. Što je, uz pjevački talent, drugi najvažniji ključ u formiranju ozbiljnog muzičara.

Usporedba mladog pjevača s nekim ko ima kultni status veliko je priznanje, a može biti i teret. Ipak, upravo zbog Temelkove prirodnosti, vjerovatnije je da mu to neće biti ni pomoć ni smetnja.