underground

Balkan ispod radara, poklonite pjesmu za neprofitni projekt

Muzika - regija Show Time

Kompilacija Balkan Under The Radar je neprofitni projekt za promociju underground izvođača iz cijelog regiona i ekipa koja ga radi poziva bendove i soliste da prijave pjesme za peto izdanje.

Niška izdavačka kuća Black Planet Records do sada je objavila četiri kompilacije ”Balkan Under The Radar”, koje su imale desetine hiljada skidanja sa interneta, što pokazuje da undeground rock, iako još jeste ‘u podrumu’, ipak može doći do zanimljivog broja publike.

Kako relizator ovog vrijednog projekta naglašava – pored bendova i pojedinačnih muzičara iz cijelog regiona, na kompilaciji može sudjelovati bilo koji solo umjetnik, projekt ili bend koji se uklapa u koncept forward thinking muzike koju objavljuje ‘Crna Planeta’.

Balkan Uder The Radar (foto Nemanja Đorđević)
Balkan Uder The Radar (foto Nemanja Đorđević)

Za petu kompilaciju, kao i ranije, svi zainteresirani trebaju dostaviti neobjavljene snimke, da nisu duži od 15 minuta i da se uklapaju u okvire alternativne / nekonvencionalne (nesvakidašnje) muzike, bez obzira na žanr.

Uz osnovne biografske podatke i materijal (u obzir dolaze private streaming linkovi ili download u MP3 192kbs+ formatu) prijava se dostavlja na b.planet.records@gmail.com najkasnije do 1. 9. 2017.

Kompilacija će biti izdata na limitiranom tiražu CD-a (DIY), koji neće biti na prodaju, odnosno postavlja se na web stranici Freemusicarchive i kao free download na bandcamp stranici. Ovo je neprofitna DIY priča, bez ugovora, bez uzimanja prava na muziku i radi se samo iz ljubavi prema muzici, zbog međusobne podrške i zbog spajanja ljudi sličnih razmišljanja.