Mostar Summer Fest

U susret Mostar Summer Festu 2019 – nikad jači line up

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Pokrenut tek prije šest godina, Mostar Summer Fest ubrzano raste do respektabilnog festivala, koji s programskim sadržajem sve više hvata korak s najvećim događajima tog tipa u regionu.

Ovogodišnji Mostar Summer Fest će biti priređen od 27. do 29. 6. 2019. na stalnoj lokaciji industrijske zone i već tri izvođača na glavnoj bini – Hladno pivo, Brkovi i Vojko V – dovoljni su da privuku publiku.

Dodamo li ostala imena koja će se pojaviti na festivalu, sumnje nema da će Mostar na početku ovogodišnjeg ljeta biti vrlo privlačna destinacija.

Uz spomenute headlinere, organizacijski tim je za trodnevnu zabavu angažirao još niz izvođača vrlo različitih stilova, među kojima je u prvom planu hip hop, koji je to i u trendovskom smislu – Krešo Bengalka, beogradski underground reper Smoke Mardeljano te bh. aduti Frenkie, Kontra i Indigo.

Tu su i atraktivna imena rocka – Partibrejkers, Kanda Kodža i Nebojša i hercegovački Pearl Jam Tribute, zatim sastavi čija muzika poziva na ples – Gustafi, Elemental, Laka, te zanimljivi kantatori – mostarska zvijezda ovog žanra Mara i jedno internacionalno ime, holandski pop-rock kantautor Van Velzen.

Danas su u prodaju puštene i early bird festivalske ulaznice po cijeni od 25 KM, koje se mogu kupiti preko kupikartu.ba.