The Babe Barbarella

Premijera: The Babe Barbarella – Znam (da postojite i u drugim dimenzijama)

Muzika BiH Show Time

Novi singl bihaćke funk & rock grupe The Babe Barbarella rijedak je primjer autorske saradnje uspješnih bosanskih sastava – muziku i tekst njihovog najnovijeg singla ‘‘Znam” napisao je Haris Abdagić, lider zeničke grupe Balkaneros.

Bišćani, koji sebe vole opisivati kao uštekani acoustic band, spadaju među vrlo tražene klupske atrakcije, a izvodeći i covere, bojili su ih u vlastitom stilu.

Autorski potencijal pokazali su prvom svojom pjesmom ”Šta kažeš, šta kažeš”, u ljeto 2017. godine, a prošle su izbacili dva nova video singla, ”Nema vremena” i ”Učinit ću sve”, za koje je muziku, tekst i aranžman uradio gitarista benda, Arslan Handukić.

S novim brojem ”Znam”, u karakterističnom Barbarellinom plesnom funky ritmu, grupa se, korak po korak, primiče i svom prvom albumu.

Jeste li se ikada zapitali postojite li u drugim dimenzijama? I ako jeste, sliči li vaš život imalo na ovaj koji poznajete u ovoj dimenziji ili je to potpuna suprotnost ovome što znate – okvir je nove muzičke priče Electric Science Fiction Funk ekipe.