Sindrom

Nova imena region scene: Sindrom, punk rock (Pančevo)

Muzika - regija Novi na sceni Show Time

Pančevački punkrock/powerpop sastav Sindrom nedavno je objavio svoj prvi singl i spot za pjesmu ”Ona ima dečka”, najavni broj njihovog prvog albuma ”Navodna ljubav”, koji se očekuje za koji mjesec pod etiketom Take it or leave it.   

Pančevački punkrock/powerpop bend Sindrom nastao je početkom 2016. godine.

Čine ga Miomir Mikri Adamović (vokal i ritam gitara), Mihailo Mićko Đorđević (solo gitara i prateći vokal), Luka Jimmy Dodočić (bas gitara i prateći vokal) i Jelena Coje Vajović (bubnjevi).

Ideja o formiranju benda nastala je još 2013. godine, ali sve do januara 2016. godine članovi Sindroma su svirali u različitim sastavima dok se grupa nije hemijski ustalila. Sindrom su oformili kako bi autorskom muzikom iskazali bunt prema lošim stvarima u društvu i ukazali na probleme mladih ljudi, ali to žele činiti optimizmom i motivacijom.

Članovi benda u prosjeku imaju 21 godinu i svojim najvećim uspjehom smatraju potpisivanje ugovora o izdavanju debitanskog albuma ”Navodna ljubav” sa izdavačkom kućom Take it or leave it.

Među najvažnijim nastupima Sindroma su Belgrade beer fest 2017. (main stage), ulazak u finale Bunt rock festivala 2017. i Beer Garden 2018. Godine, a nakon što su odsvirali koncerte u desetak gradova po Srbiji, nadaju se da će, poslije izlaska albuma prvijenca, uskoro imati i prve nastupe u zemljama regiona.